1,5 uur
15,- p.p.

Wonen en werken onder zeeniveau, een waanzinnig idee. Zie en beleef het geometrisch ingedeelde landschap, voel de ruimte en geniet. Beschermd door de ringdijk ligt daar al ruim 400 jaar het Beemsterland met zijn rechte wegen met bomenrijen, stoere stolpboerderijen en grazige weiden.

Begin jullie bezoek aan UNESCO Werelderfgoed de Beemster bij Bezoekerscentrum Beemster. In het statige herenhuis uit 1878 is VVV Beemster gevestigd. VVV Beemster verkoopt onder andere fiets- en wandelroutes, ansichtkaarten, bekers, boeken, (Beemster)vlaggen en wimpels maar ook handgemaakte Beemster zeepjes, mooie hand- en theedoeken met exclusief design en de bekende VVV-cadeaubonnen.

In de klassiek ingerichte boerentuin is een boomgaard met diverse oude rassen hoogstamfruit en een brongasinstallatie zoals die vroeger op veel plekken in de Beemster aanwezig was. Hier is ook de Experience; beleef de Beemster. Met deze multimediale rondvlucht over de droogmakerij krijg je een goede indruk van De Beemster door de eeuwen heen.

Tijdens uw bezoek krijgt u een presentatie over UNESCO Werelderfgoed de Beemster door een van de ervaren gidsen van Bezoekerscentrum Beemster. Hierbij wordt koffie/thee en wat lekkers geserveerd.

Over het arrangement

Highlights

Bezoekerscentrum Beemster

Bezoekerscentrum Beemster

Droogmakerij de Beemster is een van de 10 werelderfgoederen in Nederland. In Bezoekerscentrum Beemster...

Werelderfgoed de Beemster

Werelderfgoed de Beemster

Werelderfgoed de Beemster in Noord-Holland is een schoolvoorbeeld van hoe Nederlanders grote delen van hun...

Reviews

Wat een superleuke middag hebben wij gehad op de elektrische scooters. Echt een aanrader!

Unie van Waterschappen

De zomeractie Ontdek & Proef de Beemster puzzeltocht was erg leuk en leerzaam, mooie omgeving om doorheen te rijden, nodigt uit om meer te ontdekken!

Claudia Vingerhoets

Met mijn echtgenoot knus in een Twizy door de Beemster. Een leerzame en gezellige middag.

Burgemeester Karen Heerschop